Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άγιο Όρος
Άγιο Όρος
Σε απόσταση 100 χλμ. βρίσκεται η μαγευτικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής, η χερσόνησος του Αγίου Όρους (Άθως), την οποία κατέχει σήμερα ολόκληρη η Αγιορείτικη πολιτεία. Είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα, που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Γι΄ αυτό και ονομάζεται Άγιο Όρος. Το πιο ενδιαφέρον θέαμα και συγχρόνως ένα από τα πιο όμορφα της Ελλάδας, είναι αυτό που δημιουργεί ο συνδυασμός της μοναδικής άγριας φύσης της χερσονήσου με τα πολλά μοναστήρια που υπάρχουν σε αυτό το μέρος εδώ και πολλούς αιώνες. Το σκηνικό ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής και τα έθιμα των μοναχών, που ζουν μέσα σε κλίμα γαλήνης και έχουν αφαιρέσει σχεδόν κάθε τι υλιστικό από τις ζωές τους, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν την ασκητική ζωή.
Βεργίνα
Βεργίνα
Σε απόσταση 115 χλμ. βρίσκεται η Βεργίνα, που έγινε παγκόσμια γνωστή με τα ευρήματα του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου. Ο πλούτος αυτών των ευρημάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Βεργίνα ήταν οι Αιγές, η πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου. Η εποχή της ακμής της πόλης ήταν τα αρχαϊκά (7ος - 6ος αιώνας π.Χ.) και τα κλασικά χρόνια (5ος και 4ος αιώνας π.Χ.), οπότε αποτελούσε το σημαντικότερο αστικό κέντρο της περιοχής, έδρα των Μακεδόνων βασιλέων και τόπο όπου συγκεντρώνονταν τα σημαντικότερα πατροπαράδοτα ιερά. Τα σημαντικότερα μνημεία της Βεργίνας είναι η συστάδα των βασιλικών τάφων, που ανακαλύφθηκαν το 1977-78 μέσα στο σημερινό χωριό. Ο μεγαλύτερος ανήκε στον Φίλιππο τον Β, ο μικρότερος σε ένα νεαρό πρίγκιπα, ίσως τον Αλέξανδρο και ο τρίτος -ένας κιβωτιόσχημος τάφος - ανήκε σε γυναίκα. Στους γύρω χώρους, βρέθηκαν πολλές επιτύμβιες στήλες με πολύτιμες επιγραφές, όλες γραμμένες στα Ελληνικά. Τα ευρήματα από τους βασιλικούς τάφους εκτίθενται στο υπόγειο κτίριο - μουσείο που προστατεύει τα αρχαία μνημεία, και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Mουσείου Θεσσαλονίκης.
Σπήλαιο Πετραλώνων
Σπήλαιο Πετραλώνων
Σε απόσταση 52 χλμ. βρίσκεται το σπήλαιο «Κόκκινες Πέτρες» στα Πετράλωνα, διεθνούς φήμης περιοχή, εξαιτίας παλαιοντολογικών ευρημάτων και τοποθεσία ξεχωριστής ατμοσφαιρικής ομορφιάς.
Μετέωρα
Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.